Mijas – Het witte dorp en haar bezienswaardigheden

mayan Chocolate factory

ayuntamiento mijasFuengirola is een klein vissersdorpje aan zee. In de buurt zijn verschillende andere dorpjes te vinden waaronder Mijas, Torremolinos, Benalmadena, en nog vele andere meer. Ieder dorp heeft jaarlijks zijn eigen festiviteiten. Zo is er in september feria (kermis) in het dorp. Dit jaar zal het feest beginnen op zondag 4 september en zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden gedurende de week.

 

Mijas

Het dorp staat bekend om zijn witte huisjes tegen de berg maar dit dorp is veel meer dan dit. Het dorp ligt op 400 meter boven zeeniveau. de gemeente  is een van de grootste gemeente van Spanje en heeft 5 verschillende stadkernen te weten natuurlijk Mijas Pueblo,  Las Lagunas, la Cala, Riviera en Calahonda. Het wijd uitgestrekte gebied beschikt over vele natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen. Ook heeft het gebied verschillende bezienswaardigheden zoals de enige vierkante stierenarena van Spanje, en de botanische tuin La Muralla.

 

De stad verkennen

Sinds 2015 rijden er tuk tuks die 3 verschillende route hebben met hun eigen bezienswaardigheden. In de tuk tuk krijg je een tablet die je voorziet van de nodige informatie van het gebied.

Een bezoek aan Mayan Monkey, de kleinste chocolade fabriek ter wereld

mayan Chocolate factoryIn Mayan Monkey Mijas, de kleinste chocolade fabriek in de wereld, kan je je eigen chocolade maken en meer leren over de oorsprong van cacao en de rol van Spanje in zijn geschiedenis. Er zijn workshops, waar je zelf chocolade kunt maken. Een bezoek aan deze fabriek is zeker de moeite waard.

Centrum voor Hedendaagse Kunst van Mijas “CAC”

Voor kunstliefhebbers moet het Centrum voor Hedendaagse Kunst zeker op de lijst staan van dingen, die in Mijas te zien zijn. Het CAC, in de volksmond bekend als het Picasso Museum van Mijas, herbergt de op één na grootste collectie ter wereld van keramiek van Pablo Picasso en werken van andere kunstenaars zoals Joan Miro en Salvador Dali.

Wilt u in de komende periode genieten van dit stuk zuid Spanje dan kunt u via hier ons aanbod vakantie huizen bekijken