Guaro en het festival La Luna Mora

In de buurt van Guaro bevinden zich nabij Cerro del Polvillar resten uit de Romeinse tijd. Oorspronkelijk lag het dorp iets verderop, waar nu Guaro el Viejo ligt, vlak bij de weg naar Ronda (A366). Guaro el Viejo lag aan de voet van een toren, die onderdeel was van een heel netwerk van torens uit de moorse tijd. Guaro werd pas in 1485 door de Christenen veroverd, zeven jaar voor de val van het laatste moorse bolwerk Granada. In 1614 werd Guaro door koning Filips IV zelfs uitgeroepen tot provincie, als beloning voor de diensten van Don Juan de Sotomayor Carilla de la Vega. Het maakt nu deel uit van de provincie Málaga.

Luna mora in Guaro

Naast de gebruikelijke jaarlijkse feesten, vindt in september in Guaro sinds enkele jaren het Festival de la Luna Mora plaats. Dit festival in Guaro is beroemd in de hele streek. Het festival biedt diverse culturele activiteiten met als thema de Christelijke, Moorse en Joodse tradities die samen Andalusië hebben gevormd. Luna Mora trekt zoveel bezoekers, dat hiervoor in Guaro een van de grootste openluchttheaters van de provincie Málaga is gebouwd. Het theater met 1800 zitplaatsen werd in 2010 geopend met concerten van o.a. de legendarische flamencogitarist Paco de Lucía. Dit jaar zal dit plaats vinden op 7 en 8 september 2018. Dit 2 dagen durende evenement is een gratis ontmoeten met de Andalusische cultuur en muziek. 

Romantische avond

Naast de mooie cultuur en muziek worden de straten tijdens deze 2 dagen verlicht door honderden kaarsen. Dit is een magisch en romantisch schouwspel. Tijdens deze avonden zijn er verschillende stalletjes te vinden met leuke snuisterijen en heerlijk eten. 

Het programma

5 pm: Opening van de Moorse ambachtslieden bazar.
5’30 pm: Workshops in de straten van het centrum.
6 pm: Aansteken van de kaarsen.
6’30 pm: Workshop van ambachtelijke spellen
7 pm: Sfeer in de straten en bezoek aan het culturele erfgoed van het dorp. 10 pm: Henna workshop op vrijdag en oriëntaalse dansworkshop op zaterdag.
9 pm: Jongleren met vuur en een parade.
9’30 pm: Dans verhalen voor kinderen.
11 pm: Live concert
midden-nacht: Show in het cultureel centrum Al-Andalus

Route naar Guaro

Op het kaartje hieronder hebben wij de plek van het jaarlijkse festival gemarkeerd. Hiermee kunt u uw eigen routebeschrijving uitprinten.

Onze Luxe appartement die wij nog vrij hebben in de herfst vakantie

Wilt u dit najaar toch nog even nagenieten in de Spaanse zon? hieronder vind u een selectie van de appartementen die wij in de herfstvakantie nog vrij hebben. Appartement Diamante is nog te boeken tussen 15 oktober 2018 en 28 oktober 2018. en het appartement Jamaica is nog te boeken tussen 11 oktober 2018 en 24 oktober 2018. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contact formulier of kunt u bellen naar het telefoonnummer in het formulier.

Luxe vakantie appartement Diamante te huur aan het strand van Fuengirola. Met 2 slaapkamers, aircondicioning en terras met zeezicht.
Dit luxe 3 slaapkamer appartement Jamaica met aircondicioning en terras is gelegen aan de boulevard van Fuengirola. Met uitzicht op zee
Luxe 2 slaapkamer appartement Esmeralda aan het strand van Fuengirola. Het appartement is voorzien van airconditioning via een betalingssysteem.