Feria de Virgen Rosario Fuengirola het jaarlijkse feest van de Stad

Virgen del Rosario
Virgen del Rosario

Spanje is een land waar de mensen graag feest vieren. In Fuengirola is jaarlijks van 6 tot 12 oktober de Feria del Rosario (maagd van de rozenkrans). Het gehele dorp loopt die dagen in volle klederdracht over straat en viert feest op het grote plein van de stad. Paarden die door de straten lopen met mensen die hun mooiste kleding uit de kast hebben gehaald. Maar waar komt dit feest vandaan?

De oorsprong

Tijdens de herovering van Fuengirola word het christendom terug gebracht in het Spaanse land zoals we dat tot op heden kennen. Volgens de procedures van de Katholieke monarchie word in de nieuwe enclave onmiddellijk het christendom ingevoerd. Vanaf dat moment benoemd bisschop van Avila, Fray Diego de Corte tot priester van de kerk, op voorwaarde dat de verschillende ornamenten voor de viering van de ere dienst en het beeld van de zittende Maagd met kind Jezus op haar schoot bewaard blijven. Het beeld zou later worden vereerd onder de aanroeping van de rozenkrans en als patrones van de huidige stad worden gehouden.

De Feria

Feria del Rosario 6 t/m 12 oktober
Feria del Rosario 6 t/m 12 oktober

De feria is een soort dorpsfeest met kermis. Het is een “hoogmis” van de Andalusische folklore met dans en muziek, paardrijkunst en Spaanse gastronomie. Het kenmerk van deze viering, zijn traditie, de zorg en de organisatie maken van deze feria één van de meest prestigieuze van Andalusië. De Feria omvat een uitgebreid programma met diverse activiteiten waarbij de patrones van Fuengirola en het paard in het bijzonder centraal staan. Op de kermis waar alle activiteiten plaatsvinden, zijn er tientallen Peñas, waar u een drankje en een hapje kunt nuttigen, elk met hun buitengewone vriendelijke sfeer.

Uw verblijf

Dit jaar hebben wij voor deze feria nog enkele plaatsen in onze appartementen vrij. Kijkt u gerust even rond in onze appartementen. Klik hier voor meer informatie