Benálmadena

 

Benalmadena Puerto Marina
Benalmadena Puerto Marina

Benálmadena is een van de steden in de buurt van Fuengirola. Een stad op ongeveer 10 kilometer van de luchthaven van Malaga. De stad is op te delen in verschillende delen. Zo is er het negen kilometer lange strand genaamd Benálmadena costa, het oude stadscentrum Pueblo en het commerciële centrum Arroyo de la Miel.

 

 

 

Benálmadena Pueblo

Het oorspronkelijke dorp dat de naam gaf aan de gemeente Benálmadena ligt iets weg van de kust op zo’n 300 meter hoogte. Hierdoor is het ontsnapt aan de bouwwoede die het massatoerisme kenmerkt en heeft het nog zijn typische Andalusische karakter deels weten te bewaren. Het kleine dorpscentrum is klein en pittoresk. De meeste straten zijn verkeersvrij en de huizen zijn wit gekalkt en met bloemen versierd.

 

Bezienswaardigheden

Benalmadena Parque de mariposa
Benalmadena Parque de mariposa( de vlindertuin)

Op de boulevard  zijn er tal van winkeltjes te vinden met een ruim assortiment aan souvenirs en kleding. Verder kunt u hier genieten van de vele terrasjes aan het strand. Naast het lange strand beschikt de stad over verschillende bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld Paloma park, de vlindertuin  en Tivoli world.

 

Boot reis

In de haven van Fuengirola kunt u op de boot stappen die u in een uur naar de haven de Benalmadena brengt. hier  kunt u genieten van een hapje en een drankje of u kunt een bezoek brengen aan sea life.  In september heeft Benalmadena in het stadscentrum een  Arabische markt waar u kunt deelnemen aan verschillende workshops of kunt genieten van een dans of theater spektakel.

De omgeving van Fuengirola heeft veel moois te bieden. Heeft u inmiddels zin gekregen om de Costa del Sol te bezoeken dan kunt u in ons aanbod aan vakantiehuizen u vakantie boeken.